top of page

Övriga undersökningar

Canon EOS 5D Mark III_20160826_102000.Id

Dokumentundersökningar

Vi undersöker misstänkta förfalskningar när det gäller urkunder (t.ex. testamenten, kvitton, underskrifter på olika handlingar).  Vi undersöker även förfalskade sedlar och övriga handlingar där man misstänker att man manipulerat eller ändra något eller helt enkelt gjort en egen kopia/förfalskning. Vi gör inga handstilsundersökningar utan vid dokument där man misstänker att namnteckningen är förfalskad hänvisas till handstilsforensiker.

Övriga_undersökningar_1.JPG

Analyser

Vi på Evidenz utför analyser av polisiära utredningar & analyser av kriminaltekniska protokoll.

Calle Winskog.JPG

Rättsläkare

Calle Winskog är leg. läk och professor i rättsmedicin. Han har tidigare arbetat som rättsläkare vid den rättsmedicinska avdelningen i Linköping samt på de västindiska öarna Barbados och Dominica. Han har också haft uppdrag för den internationella polisorganisationen Interpol.
Rättsläkare är bl.a specialister på olika typer av skador och hur de uppkommit. Deras erfarenhet och kunskap används vanligen av polis och åklagarmyndighet vid utredningar av främst grova brott där skador eller våld mot/eller mellan personer har förekommit.

Märkning_Securemark_2.JPG

Stöldmärkning

Vi stöldmärker verktyg, maskiner, ställningar, tak m.m. till bygg-& anläggningsbranschen. Förutom detta stöldmärker vi även båtar. Stöldmärkningen består förutom ingravering, av en mängd mikroskopiska ”prickar” som innehåller Securmarks unika ID-kod. Tusentals av dessa mikromärken blandas i en UV-reflekterande klarlack och appliceras på olika ställen i båten. Dessa märken är osynliga om man inte belyser dem med UV-ljus. Det krävs bara ett märke för att kunna identifiera båten och därmed bestämma dess rätta ägare. Det är i praktiken omöjligt att utplåna alla märken.
Märkning som sitter för evigt.

On the Phone

Övriga undersökningar

Hittar du inte det du söker och letar efter? Kontakta gärna oss så hjälper vi dig!

bottom of page